Norges kuleste husbåt?

Den kuleste husbåten vi har sett er dessverre ikke i produksjon, men vi kan likevel ta en titt på skissene.

Publisert
Sist oppdatert

Ikke bare funkis

Etter at vi presenterte noen nye danske husbåter i forrige uke, har vi blitt tipset om en rekke andre husbåter, med litt mer sprelsk design.

Felles for en rekke av dem, dessverre, er at de ikke er i produksjon ennå, men det betyr ikke at det ikke er lov til å se - og drømme. Er interessen stor nok, skal en heller ikke se bort ifra at de kommer i produksjon til slutt?

Sjekk bildespesialen!

For moderne sigøynere

House. Ikke som andre husbåter. Illustrasjon: www.hallsteinguthu.com Foto: www.hallsteinguthu.com
House. Ikke som andre husbåter. Illustrasjon: www.hallsteinguthu.com Foto: www.hallsteinguthu.com Vis mer

En av dem var House, designet av sivilarkitekt Hallstein Guthu.
Husbåten var hans diplomoppgave på arkitektlinjen ved NTNU i Trondheim, under hans veileder Sami Rintala, finsk arkitekt, samt mye veiledning fra Magne Magler Wiggen, MMW Arkitekter.

DinSide: Hvem tenker du skal bo på denne båten?

- House er for mennesker som er interessert i den friheten det ligger i det å kunne flytte på seg når man vil, men samtidig ha det rundt seg en behøver for det daglige liv, sier Guthu til DinSide.no.

Han peker på at det i dag er en rekke mennesker som har en profesjonell situasjon som tillater dem å flytte på seg, de ikke alltid er avhengige av å være på kontoret.

Husbåten er tegnet slik at den skal ha plass til en familie på fire.

DS: Har du tenkt på sikkerhet i forhold til å ha barn boende på husbåt?

- Utgangspunktet mitt har ikke vært at det er en fare å være på havet, sier Guthu. - Mer at det er en mulighet til å komme veldig nært et veldig spennende miljø.

Inne i selve båten vil det ikke være noen overhengende sikkerhetsrisiko, og på utearealene er det meningen at barrierene skal være som på en seilbåt.

Illustrasjon: www.hallsteinguthu.com
Illustrasjon: www.hallsteinguthu.com Vis mer


House er, ifølge Guthu, på preprototypestadiet, men en rekke skisser og 3Dvisualiseringer gjør at en likevel får et godt inntrykk av hvordan husbåten kan se ut.

House: Slik skal husbåten se ut

Tanken er også er at husbåten skal være et godt miljøalternativ, og utnytte elementene (vann, vind og sol) maksimalt.

I dag bor Guthu i Wien og jobber som arkitekt ved det anerkjente arkitektkontoret Coop Himmel B(l)au.

Norges kuleste husbåt?

Synes du Guthus modelle fortjener tittelen Norges kuleste husbåt? Eller foretrekker du firkantet funkis, når det kommer til stykket? Si gjerne din mening i debattten.

Vi har flere kule husbåter på lager, som vi vil presentere fremover. Vet du om noen du synes vi burde presentere, send en mail til okonomi@dinside.no.

Hallstein Guthu
Coop Himmel B(l)au

Flere husbåter på DinSide:
  1. Husvarm i husbåt
  2. Helt herlig på husbåt


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer