Norges lengste strømbrudd

Lofoten var svart i drøye 14 timer.

Lofotværingene med nettselskapet Lofotkraft AS, hadde den gjennomsnittlig lengste strømbruddstiden i 2008. Foto: Colourbox
Lofotværingene med nettselskapet Lofotkraft AS, hadde den gjennomsnittlig lengste strømbruddstiden i 2008. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lofoten hadde de drøyeste langvarige strømbruddene i Norge i 2008, med en avbruddstid på 14,1 time.

Alle strømkunder i landet sett under ett, opplevde hver og en forbruker 2,1 langvarige strømbrudd og 2,1 kortvarige avbrudd.

Hvem gir deg billigst strøm? DinSides strømkalkulator gir deg svar

Det er NVEs (Norges vassdrags- og energidirektorat) avbruddsstatistikk som viser hvor pålitelig - eller ikke - strømleveringen i Norge er.

- Leveringspåliteligheten i Norge er stabilt god, sier avdelingsdirektør Marit Lundteigen Fossdal, i NVE.

De 'langvarige avbruddene' varte i gjennomsnitt 2 timer og 30 minutter, mens de 'kortvarige avbruddene varte i 1 minutt og 42 sekunder.

Strømbrudd ga babyboom

Aust-Agder verste fylke

Fylkesvis var det Aust-Agder og innbyggerne der, som var den store taperen. Her var gjennomsnittlig avbruddstid 7,85 timer når det gjelder lange avbrudd. Deretter følger Sogn og Fjordane med gjennomsnittlig 5,64 timer strømavbrudd. Til Sogn og Fjordanes forsvar skal det sies at stormen "Sondre" slo om seg i distriktet i januar 2008, som resulterte i ødeleggelser på strømnettet, som det igjen tok lang tid å rette på grunn av værforholdene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.