Norges mest populære?

Det er ikke bare Ikea-møbler som finnes i de tusen norske hjem.

Publisert
Sist oppdatert

Skal vi tro Ruth Sky, innehaver av interiør-butikken Ruths design i Oslo, har en rekke av oss også en lampe fra Le Klint - de klassiske danske brettete lampene.

- Vi får levert et billass i uken, sier Ruth til DinSide.

Og det selges selvfølgelig tilsvarende. Og selv om dette er Le Klints største forhandler utenfor Danmark, er det altså kun snakk om én butikk.

Ruths Design, som ligger på Majorstuen i Oslo, har akkurat utvidet - og har nå et eget Le Klint-rom. Og denne uken, i forbindelse med nyåpning av butikken, gjestet en av Le Klints foldepiger butikken og demonstrerte hvordan lampene blir til.

Selv om det selges masser av lamper, er de langt fra masseproduserte; alle lampene brettes nemlig for hånd, med unntak av Undercover-serien som er støpt i plass eller glass.

Se video nederst i artikkelen

Lange tradisjoner

Le Klint har produsert lamper siden tidlig på 40-tallet, og på møbelmessen i Stockholm i år så vi flere nye lamper fra Le Klint. DinSide møtte også en av Le Klints faste designere, Poul Christensen. Christensen er pioneren bak teknikken å brette etter kurver og ikke bare i rette linjer, og han har designet lamper for produsenten siden 70-talllet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer