Norges minste enebolig?

– Det er den minste jeg har solgt, sier megler Jon Ugland om denne eneboligen i Oslo.

Er boligen sentralt i Oslo Norges minste enebolig? Den ble solgt denne uken for to millioner kroner. Foto: Megleren
Er boligen sentralt i Oslo Norges minste enebolig? Den ble solgt denne uken for to millioner kroner. Foto: Megleren Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken ble en bolig sentralt i Oslo solgt for 2.000.000 kroner. Ikke noe sjokkbeløp det lenger. Men ser vi litt videre på spesifikasjonene, er det større grunn til å løfte øyenbrynene.

For boligen det er snakk om er nemlig definert som enebolig. Og da er to millioner en pris vi ikke er vant til å finne eneboliger for sentralt hovedstaden. Men det stopper ikke her heller. Denne eneboligen består nemlig av kun to rom. Det er én million kroner per rom. Boligens areal er også bare 20 kvadratmeter, hvilket gir en kvadratmeterpris på 100.000 kroner. Og dette uten at omkostningene er regnet med.

Lite for pengene? Se hva som har vært til salgs for en million kroner nylig.

Har ikke hørt om mindre

Jon Ugland, eiendomsmegler hos Sem & Johnsen, har stått for salget. Han sier til DinSide at han ikke har hørt om mindre eneboliger enn denne ombygde stallbygningen.

– Her var alt nytt, dette har aldri vært bolig før. Det er en enebolig med kjøkken, vaskerom, dusjbad, stue og sovehems med fransk balkong og garderobe, på 20 kvadratmeter! Her er det takvinduer og eget ventilasjonsanlegg, den er bygget etter TEK 10, noe jeg mener er helt enestående, sier Ugland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer