Norgesrekord i boligskader

Bor du i en tomannsbolig i Østfold?

Publisert
Sist oppdatert

Det relativt nystartede forsikringsselskapet Help, med boligkjøperforsikring og generell advokatforsikring som spesialitet, har analysert sine tusen første boligsaker.

Skadestatistikken viser at det er flest skader på tomannsboliger, tett fulgt av eneboliger, men ingen boligtyper er fri for skader.

Slurv og byggefeil for 13 milliarder

Rekordhøyt i Østfold

I Østfold har hele 65 prosent av boligene én eller flere skader. Dette er nesten dobbelt så hyppig skadefrekvens som nummer to på statistikken, Nordland. Telemark, Buskerud og Oppland følger tett på de neste plassene. For de øvrige fylkene ligger skadefrekvensen i snitt på mellom 15 og 20 prosent.

Ingen boligtyper går fri for skader, men tomannsboliger er i følge analysen mest utsatt. Disse har en skadefrekvens på over 25 prosent, tett fulgt av eneboliger.

Pass på bad og kjøkken

Fukt og råte er de viktigste enkeltstående skadeårsakene. Det betyr at du bør være ekstra årvåken på visningen når du besøker bad og kjøkken. Det betyr også at du bør lese verditakstenes informasjon om disse rommene ekstra nøye.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer