Norsk designboom

Nordmenns økende interesse for design dirigerer både innredning og studievalg, skriver Pressekontoret.

MÅ HA: Lurer du på hvor du kan få fatt i disse? De er designet av Norway Says og produseres av møbelfabrikanten L.K. Hjelle.
Faksimile fra www.hjelle.no
 Foto: Faksimile fra www.hjelle.no
MÅ HA: Lurer du på hvor du kan få fatt i disse? De er designet av Norway Says og produseres av møbelfabrikanten L.K. Hjelle.
Faksimile fra www.hjelle.no
Foto: Faksimile fra www.hjelle.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er slutt på furuhelvete, bonderomantikk, hyttemøbler og KOSELIG innredning. Design er ikke lenger kun noe man ifører seg - ifølge Pressekontoret er vi nordmenn er mer sultne enn noensinne på god design i stuer, kjøkken og bad.

Pressekontoret har spurt tre sentrale trendanalytikere om grunnen til den økende interessen for design.

- Våre tall viser at nordmenn legger større og større vekt på tingenes design når de skal kjøpe møbler og andre interiørartikler. For flere og flere er designet det viktigste, sier Gunn-Helen Øye, trendanalytiker ved Prognosesenteret.

Design overalt

Grunnen er ifølge Øye at design gjennomsyrer livene våre. - Design selger klær, biler og boliger i mye større grad enn før. Design er overalt, fastslår hun.

Ola Gaute Aas Askheim, trendforsker og daglig leder i Bengal Consulting, bekrefter trenden.

- Betydningen av design har økt voldsomt de siste årene. Design er blitt viktig for en større og større del av befolkningen, sier Aas Askheim.

Større etterspørsel

Grunnen? Ifølge ekspertene skyldes utviklingen dels den økende velstanden blant folk, og dels at produsenter og markedsførere satser mer på design.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer