Airthings på CES 2019

Norsk selskap tildelt innovasjonspris i Las Vegas

Airthings Wave måler luftkvaliteten i hjemmet ditt.

INNOVASJONSPRIS: Øyvind Birkenes, toppsjef i Airthing, og Pippa Boothman, VP Marketing, viser stolt frem innvasjonsprisen de ble tildelt under CES 2019. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
INNOVASJONSPRIS: Øyvind Birkenes, toppsjef i Airthing, og Pippa Boothman, VP Marketing, viser stolt frem innvasjonsprisen de ble tildelt under CES 2019. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

LAS VEGAS: Norske Airthings med tilholdssted i Oslo har på rask tid blitt en av markedslederne blant smarte luftmålere til hjemmet og på arbeidsplassen. Under teknologimessen CES 2019 vant de en innovasjonspris i smarthuskategorien for nyheten Airthings Wave Mini.

Det norske selskapet har spesialisert seg på å lage smarte produkter som måler luftkvaliteten i boligen eller på jobben. Wave Plus er flaggskipproduktet og ble tilgjengelig i butikk før jul, og det kan måle ting som karbondioksid, radon, flyktige organiske forbindelser (VOC), temperatur, trykk og luftfuktighet.

- VOC er nok et begrep ikke mange kjenner til?

- VOC sier noe om friskheten i rommet, og det kan påvirke søvnen i negativ grad, forteller Øyvind Birkenes, gründer og toppsjef i Airthings, og legger til at høye VOC-nivåer kan skyldes forurensning fra ting som maling og rengjøringsprodukter.

Wave Mini er ikke like avansert som Plus, men kan måle ting som VOC, luftfuktighet og temperatur. Samtidig er prisen mye lavere enn Wave Plus, rundt 790 kroner vil den koste når den blir tilgjengelig i salg. Plus-modellen ligger på drøyt 2.500 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer