Notars forsvar

Ifølge Notar får de ikke lov til å være medlem av NEF fordi selskapet er ledet av andre enn statsautoriserte eiendomsmeglere.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ifølge pressetalsmann Eivind Rodem i Notar Eiendomsmegling får ikke Notar lov til å være medlem i NEF.

- I vedtektene til NEF står det at meglerfirmaet skal være ledet av statsautoriserte eiendomsmeglere. Da vi er ledet av advokater, er vi automatisk utestengt, sier Eivind Rodem.

Ifølge Tor Dybdal Holthe er ikke det helt korrekt.

- Vi har to typer medlemskap. Det ene er for de som er statsautoriserte medlemmer, og det andre er for faglige ledere i de ulike meglerkjedene. Notars statsautoriserte eiendomsmeglere har full mulighet til å søke medlemskap hos oss, og dem har de noen av, vet jeg, sier Holthe.

Betingelsesløs

- Vår salgsgaranti er betingelsesløs. Det betyr at boligselgeren selv bestemmer hva han aksepterer som salgssum. Uansett når han måtte ønske det i prosessen, kan han trekke seg.

Men skjønner du ikke at noen er kritiske til denne garantien, når dere gang på gang kommer ut med den laveste prisantydningen? Folk i alminnelighet vil jo stole på at eiendomsmegleren gir en så objektiv vurdering som mulig.

- Jo, jeg skjønner egentlig det, sier Rodem.

Han synes likevel det er leit at Notar mottar så mange klager via Forbrukerrådet og Forbrukerombudet.

- Det er absolutt leit. Og vi er også interessert i å få i stand en felles klagenemnd. Jeg har faktisk forsøkt å få tak Christina Moestue fra Forbrukerrådet i det siste, sier Rodem.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer