NRK-lisens på PC og mobil?

Få vil ha det, og mange vil heller fjerne hele TV-lisensen.

LISENSFRITT: I dag kan du slippe lisens ved å ikke eie en TV, men likevel se NRK via for eksempel mobilen eller PC-en. Det kan det bli slutt på.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
LISENSFRITT: I dag kan du slippe lisens ved å ikke eie en TV, men likevel se NRK via for eksempel mobilen eller PC-en. Det kan det bli slutt på. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kringkastingsavgift, NRK-lisens, TV-lisens eller bare lisensen. Særlig kjært er det kanskje ikke, men barnet har mange navn.

2.680 kroner og 56 øre koster det i året å kunne se på Norges reklamefrie allmennkringkaster NRK. I tillegg til det du betaler TV-tilbyderen din fra før. Dette må betales av alle husstander som har en eller annen form for fjernsynsmottaker. Derfor spiller det ingen rolle om du har en TV som ikke er koblet opp mot noen form for TV-signaler. Samtidig er det fullt mulig å fjerne mottakeren fra TV-en, slippe lisens og heller se nett-TV på 50-tommeren din. Eller enda enklere: Skrote TV-en og heller se nett-TV på mobil, PC eller nettbrett. Da DinSide spurte våre lesere om dere kunne tenke dere å droppe vanlig TV til fordel for nett-TV, svarte 71 prosent ja.

Les også: Så mye kan du spare ved å gå fra vanlig TV til nett-TV

Derfor diskuteres det nå om de samme lisensreglene skal gjelde alle skjermer, som nettbrett, mobil og PC-er. Disse har som oftest ingen fjernsynsmottakere, men de kan likevel motta NRK via nettet. Det vil ikke nødvendigvis bety dobbel lisens, men at husstander uten TV må betale lisensen om det befinner seg noen nettoppkoblede duppeditter der inne. Og det kan igjen få andre konsekvenser, som at forhandlere må rapportere inn salg av slike enheter på samme måte som de rapporterer TV-salg i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer