NRK-lisensen går opp igjen

Neste år vil regningen øke med 92 kroner.

Betaler du for dette med glede?
Betaler du for dette med glede? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke alle som er like glade i regningen fra Lisenskontoret, og nå får de enda mer å irritere seg over.

Ved fremleggingen av statsbudsjettet i fjor, foreslå regjeringen at NRK-lisensen skulle opp med 124 kroner til 2.335 kroner. Og selv med denne økningen unngikk ikke NRK rasjonaliseringer.

Siden 1998 er det lagt til grunn at NRK-lisensen bør økes i takt med pris- og lønnsveksten hvert år. Men i år må også NRK stå for et stort arrangement på vårparten (Melodi Grand Prix), og det kom derfor ikke som en bombe at lisensen nå foreslås økt med nye 92 kroner.

Går dette igjennom vil altså TV-lisensen utgjøre 2.434 kroner i 2010.

En helt annen situasjon enn om vi hadde fått borgerlig regjering. Spekulasjonene i forkant av årets valg gikk på at lisensen ville forsvinne med et borgerlig flertall.

Men noen kan slippe

TV-lisensen er et yndet hatobjekt for mange, og det finnes selvsagt Facebook-grupper med felles agenda i å få denne fjernet. Men nå har det også blitt slik at du kan slippe NRK-lisensen om du ikke får inn TV-signaler. Les på lenken, så finner du ut om det gjelder deg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer