NRK vs. TV 2 Sumo på Apple TV

Endelig norsk innhold på Apples TV-boks! Men hvilken av appene er best?

NORSKE KANALER: Nå kan Apple TV-eiere se på både NRK og TV 2 rett fra den lille, svarte boksen. Foto: KIRSTI ØSTVANG
NORSKE KANALER: Nå kan Apple TV-eiere se på både NRK og TV 2 rett fra den lille, svarte boksen. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Knapt en måned etter at TV 2 Sumo ble tilgjengelig på Apple TV, er NRK også klar med sin app.

Det er utvilsomt gode nyheter for nordmenn som har gått til innkjøp av Apples TV-boks. Og de har etterhvert blitt en del.

Ifølge NRK er det snakk om så mange som 15 prosent av befolkningen, altså over 766.000 personer.

Men har alle disse menneskene grunn til å velge Apple TV-appene over andre løsninger? Og hvilken av dem er best? Vi har sammenlignet!

Samleside:
STREAMING

Dette får du hos NRK

I NRKs app får du tilgang på rundt 40.000 programmer i opptak fra NRKs nettjeneste på tv.nrk.no. NRK tilbyr riktignok ikke direktesendinger av kanaler, kun arkivmateriale. De jobber visstnok med å få det på plass, men vil ikke love noen dato for når liveinnholdet kan komme.

Opptakene streames før øvrig i 2,8 MB/s i en oppløsning på 720p, ifølge NRK Beta.

Du må ikke gjøre noe spesielt for å se på innhold fra NRK-appen. Det er bare å starte den, finne noe du vil se på, og trykke på "Spill av".

Se hvordan NRK-appen ser ut i bildeserien under:

Les også: Derfor nekter Netflix å innføre offline-støtte

Dette får du hos TV 2 Sumo

Når det gjelder innhold, er målet til TV 2 at alt innholdet på TV 2 Sumo skal være tilgjengelig via Apple TV-en. Per dags dato er imidlertid ikke alt av det eldste innholdet på plass på grunn av litt ulike formater, men det skal altså komme. Nøyaktig hvor mange programmer det er snakk om, vet vi imidlertid ikke.

I motsetning til NRK tilbyr TV 2 direktesendt fjernsyn fra alle sine kanaler.

For å bruke TV 2 Sumo må du riktignok ha et abonnement. Du kan kjøpe det rett fra Apple TV-en, men vi anbefaler at du gjør det via TV 2s nettsider i stedet. Etter at abonnementet er på plass, er det bare å logge inn via appen.

Se hvordan TV 2 Sumo-appen ser ut i bildeserien under:

Slik er de i bruk

I tillegg til at de to appene byr på ulikt innhold, er det også forskjeller i hvordan de fungerer.

Vi har gjort en kjapp videogjennomgang, som du ser her:

 

Andre ting vi merka oss:

 • TV 2 virker å ha det beste søket. Vi prøvde å søke etter "Homeland", og så straks vi begynte å taste inn en bokstav, begynte de riktige søkeresultatene å komme opp. Når vi hadde skrevet "Home", lå serien helt øverst på lista. Slik var det ikke med NRK sitt søk. Vi kunne skrive inn "Dagsrevy", og Dagsrevyen kom ikke opp - vi måtte skrive ut hele ordet. Og da vi søkte etter "Karl" (for å få opp serien "Karl Johan"), kom "En idiot på tur" øverst, altså serien med Karl Pilkington i hovedrollen. Vi måtte også skrive ut hele ordet ("Karl") før noe relevant innhold kom opp.
 • Hos begge savner vi funksjoner for nylig sett. TV 2 har allerede sagt at dette er noe som er under arbeid.
 • Les også: Get lover TV-revolusjon

  Hvilken er best?

  SE TV NÅR DU VIL: Det beste med disse streamingtjenestene er at du kan se dine favoritt-serier når du vil. Foto: KIRSTI ØSTVANG
  SE TV NÅR DU VIL: Det beste med disse streamingtjenestene er at du kan se dine favoritt-serier når du vil. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer

  I skrivende stund synes vi TV 2 Sumo har den beste appen for Apple TV. Den har direktesendt innhold, en egen barneseksjon, muligheten til å lagre favoritter og et søk som faktisk fungerer. På den andre siden kreves det et abonnement for bruk.

  At NRKs app er gratis å bruke, er dens store styrke - selv om de fleste naturligvis også betaler NRK-lisensen ved siden av, så helt gratis er det jo ikke. Mangel på direktesendt innhold er et stort minus, men har du en iPhone, iPad eller Mac, kan du alltids bruke AirPlay. Søket burde også vært bedre.

  Når det er sagt, ser vi ikke for oss at noen kommer til å velge bare én av disse to. De utfyller hverandre på samme måte som på vanlig TV.

  Det er kanskje ingen grunn for nordmenn flest til å kvitte seg med TV-dekoderen helt ennå, men det blir unektelig stadig mer fristende ...

  (Lurer du på hvordan du får appene? De skal dukke opp på Apple TV-hjemskjermen automatisk. Ta en omstart om det ikke skjer!)

  Les også: Nå er Google Chromecast endelig i Norge

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer