Skjeggkre-bekjempelse

Ny allianse i krigen mot skjeggkre

I beste fall håper de å kunne utslette de plagsomme krypene.

KRIG MOT SMÅKRYP: Nå mener alliansen at de har tilegnet seg rundt 70 prosent av kunnskapen som skal til for å bekjempe skjeggkreene. Foto: Joar Holme
KRIG MOT SMÅKRYP: Nå mener alliansen at de har tilegnet seg rundt 70 prosent av kunnskapen som skal til for å bekjempe skjeggkreene. Foto: Joar Holme Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skjeggkre-hysteriet har blitt et fenomen, og er et økende problem i norske hjem. Det dukker stadig opp nye måter å bekjempe dem på, men det er likevel viktig å sjekke om du har forsikringen som dekker et eventuelt skjeggkre-angrep. Samtidig kan krekene også by på problemer når du skal kjøpe og selge bolig.

Nå har Folkehelseinstituttet, Norsk Hussopp Forsikring og bekjempelsesfirmaene Anticimex, Rentokil, Nokas Skadedyrkontroll og Pelias alliert seg for å møte det voksende skjeggkre-problemet og finne en felles løsning på skjeggkre-hysteriet.

I beste fall håper de å kunne utslette de plagsomme krypene.

Best mulig utnyttelse av åten

Fagsjef i Norsk Hussopp Forsikring, Øyvind Magerøy, sier i en pressemelding at de ønsker å ta ansvaret for å gjøre noe med skjeggkreproblematikken.

- Første del av prosjektet er allerede gjennomført og vi har konkluderte med at bruk av forgiftet åte gir best resultat, sier Magerøy.

Produktsjef i Anticimex, Erik Thomas Gjølme, har tidligere fortalt til Dinside at den aktuelle åten inneholder et middel som angriper nervesystemet til skjeggkreene, og at krypene dør som følge av den forgiftede åten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer