Ny billig-megler

Har du mot til å selge boligen din selv? Nå har det også blitt sikrere.

Publisert
Sist oppdatert

Selger bare én gang

De seneste årene er det blitt mer og mer populært å selge boligen sin selv. Mange har gode erfaringer med det, men - ikke overraskende - de etablerte eiendomsmeglerne advarer mot det.

Det er selvsagt vanskelig å sjekke om du hadde fått mer eller mindre for huset eller leiligheten din - om du hadde valgt en annen salgsmetode. (Det er vanskelig å selge mer en én gang.) Utgiftene i forbindelse med salg av bolig, er det imidlertid lettere å sammenligne.

To-tre muligheter

I Norge finnes det, oss bekjent, et par eiendomsmeglere hvor du kan gjøre store deler av jobben selv - og dermed spare penger.

I 2000 ble www.adirekta.no etablert, med intensjoner om å være en eiendomsmegler hvor folk kunne gjøre deler av jobben selv - og dermed betale mindre. Men mot slutten av 2004 valgte de å endre kurs.

- Vi så at markedet for dette ikke var så attraktivt, og at folk brukte veldig lang tid på å selge, og å få gang i budrunder. Derfor valgte vi å gå litt bort fra "gjør-det-selv"-metoden, forteller siviløkonom i Adirekta, Jørgen Christoffer Flaa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer