Ny Clas Ohlson-katalog

Denne gangen snakker vi om tusen nyheter, men de fleste er ikke for mekkerne.

Her er årets katalog Foto: Brynjulf Blix
Her er årets katalog Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Clas Ohlson har endret profil i løpet av de siste årene, og den prosessen er på det nærmeste fullført. Det går stadig lengre mellom de gangene noen kaller Clas Ohlson for gubbdagis.

I dag er vareutvalget bredere og spenner over hele familiens ønsker og behov, innenfor jernvare, elektro, multimedia, hjem og fritid.

Men for hobbymekkeren har ikke utvalget blitt større, selv om antallet enheter i hver varegruppe øker. Det har blitt flere boremaskiner, men ingen skrumaskiner eller skruautomater. Generelt er det først og fremst kjerneproduktene som har økt i utvalg, nisjene har det blitt færre av på mange områder.

Tidligere var det flere typer maskiner og større utvalg i beslag, materialer og spesielle ting. Men markedet og inntjeningen per hylleplass taler vel sitt klare språk, så de spesielle dingsene forsvinner til fordel for dingser som omsettes raskere.

Clas Ohlson blir ny: Fra gubbdagis til familiebarnehage

Egne batteridrevne

Den største endringen i utvalget av batteridrevet verktøy er at Clas Ohlson har kastet ut Ryobi og nå presenterer sitt eget 18-volt system. Dette systemet heter Cotech LXC og bruker selvsagt litium-ion batterier. Disse går om hverandre i alle maskinene, og du får batterier med to forskjellige kapasiteter. De er på 1,5 og 3 amperetimer og veier henholdsvis 400 og 600 gram og koster 299 kroner og 599 kroner. Laderen lader opp disse på 40 og 80 minutter og koster 299 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer