Ny giv i boligmarkedet

Rentefall gir økt boligomsetning og økt optimisme i boligmarkedet.

Boligmarkedet har løsnet, vi kjøper og selger mer enn i høst - men hva skjer med prisene? Foto: Per Ervland
Boligmarkedet har løsnet, vi kjøper og selger mer enn i høst - men hva skjer med prisene? Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har valgt å kalle 2009 for mulighetenes år. Det er ikke minst med tanke på boligmarkedet hvor vi allerede i første måling ser klart mer optimistiske forbrukere enn vi hadde før jul, sier Odd Nymark, daglig leder i Eiendomsmegler1.

Og BoligMeteret for januar i år, en månedlig måling av utviklingen i økonomien og boligmarkedet, viser at både økt omsetning av boliger og høyere priser som normalt for januar.

- Boligkjøperne har langt lavere renter å forholde seg til enn i høst og kommer på visning med forventning om videre rentefall, heter det i rapporten.

Les også: Nå blir det lettere å få boliglån

På konferansen Scandinavian Futures i Oslo i forrige uke fortalte Hans Petter Skogstad i MakroSikt at det er, i hovedsak, to faktorer som kommer til å påvirke boligmarkedet i år. Den ene, lavere renter, vil stimulere boligmarkedet.

Den andre viktige faktoren er økt ledighet. - Færre venter lavere priser ett år frem nå enn i høst. Ennå har ikke arbeidsledigheten steget mye. Men øker arbeidsledigheten, vil det dempe den positive effekten av rentefallet, sier Skogstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer