Brannslukkingsapparat: Pulver eller skum?

Ny guide for å finne brann­slukningsutstyret du trenger

Hvorvidt du trenger ett eller flere brannslukningsapparat, om du skal velge skum eller pulver og om du trenger brannslange i tillegg, er avhengig av boligens størrelse.

BRANNFARE: Det er heldigvis liten risiko for at akkurat du vil oppleve en boligbrann, men har du varslings- og slukkeutstyret i orden, øker du sjansene kraftig for en lykkelig utgang for deg og dine. Forbrukerrådet nye guide skal hjelpe deg å velge riktig utstyr. Foto: Forbrukerrådet.
BRANNFARE: Det er heldigvis liten risiko for at akkurat du vil oppleve en boligbrann, men har du varslings- og slukkeutstyret i orden, øker du sjansene kraftig for en lykkelig utgang for deg og dine. Forbrukerrådet nye guide skal hjelpe deg å velge riktig utstyr. Foto: Forbrukerrådet. Vis mer
Publisert

Du synes kanskje det er vanskelig å se for deg stuen, kjøkkenet eller barnerommet i boligen din i full fyr og flamme, men det kan skje.

Derfor er det lurt å ha brannvarsler og -slukkeutstyr hjemme, slik at du i beste fall kan slukke brannen selv, eller i verste fall holde flammene i sjakk til brannvesenet kommer.

Likevel kan flere spørsmål melde seg knyttet til brannutstyret: Skal du ha ett eller flere slukkeapparat, skal du helst slukke med skum, pulver eller vann og hvor skal det ulike slukkeutstyret plasseres?

Alt dette skal Forbrukerrådets nye, store brannslukkeguide svare på, som er utarbeidet ved hjelp av tolv ekspertkilder. Under kan du se noen av spørsmålene og svarene guiden kommer med.

Hvor mange slukkingsapparater bør jeg ha?

I henhold til regelverket skal du som bolig- og hytteeier ha minimum ett slukkemiddel som skal kunne brukes i hele boligen. Et stort flertall av ekspertene mener, imidlertid, at du som har en stor bolig og/eller en bolig med flere etasjer, minimum bør ha to slukkemidler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer