Ny kampanje skal forberede befolkningen på fremtidige kriser

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) vil gjøre befolkningen bedre rustet hvis en krise oppstår, og lanserer en kampanje for å gi økt kunnskap.

DETTE BØR DU HA I HUS: Radio med batterier, fyrstikker, lommelykt, vann, tørrmat og ved er noen av tingene DSB og Oslo kommune anbefaler du har i hus, for å være forberedt på eventuelle kriser. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
DETTE BØR DU HA I HUS: Radio med batterier, fyrstikker, lommelykt, vann, tørrmat og ved er noen av tingene DSB og Oslo kommune anbefaler du har i hus, for å være forberedt på eventuelle kriser. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

DSB lanser sammen med Oslo kommune kampanjen «Du er en del av Norges beredskap».

Kampanjen har som mål å gi økt bevissthet og kunnskap om egenberedskap, og hvordan befolkningen best mulig kan forberede seg dersom det skulle skje noe med kritiske samfunnsfunksjoner – som strøm, mobilnett, internett, transport, vann og avløp.

– Selv om vi lever i et trygt og stabilt samfunn, er risiko- og trusselbildet i Norge sammensatt og i endring. Klimaendringer, ekstremvær, en endret sikkerhetspolitisk situasjon, terror og teknologi er eksempler på det, sier direktør Cecilie Daae i DSB.

Lite forberedt

Hva gjør du når strømmen blir borte i flere dager, mobilnettet slutter og virke eller det ikke er vann i springen, og tilgangen til nødvendige varer er vanskelig?

– Vi ber deg tenke gjennom hva som kan skje der du bor, hvordan du og de rundt deg kan bli rammet, hvordan dere kan håndtere det. Vær forberedt på at du og din familie kan klare dere selv i minst tre dager, sier Daae.

Bedre rustet

I en undersøkelse gjort av DSB kommer det fram at landets innbyggere i liten grad vet hva de skal gjøre, og er lite forberedt på en krise der grunnleggende behov som varme, mat, drikke og hygiene ikke nødvendigvis kan bli dekket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer