Ny lov om borettslag

Med den nye loven om borettslag, blir forskjellene mellom selveier- og borettslagsleiligheter mindre, men den viktigste forskjellen består: Borettslaget er fortsatt én juridisk enhet.

Publisert
Sist oppdatert

Formålet til et borettslag blir definert på en ny måte i den nye loven:

Fra leier til eier

- Etter gjeldende lov har borettslaget som formål å skaffe boliger og leie disse ut til andelseierne. I den nye loven fastslås det at et borettslag har som formål å gi andelseierne bruksrett til egen bolig i foretakets eiendom, det vil si borett, forteller kommunikasjonsdirektør Ruth Larsen, Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL).

Videre trekker hun frem disse viktige endringene:

Lettere å leie ut- Bestemmelsene om "framleie" utgår, og det åpnes nå for rett til å leie ut boligen i inntil tre år uten særskilt grunn. Dette er en stor forandring. Andelseier må imidlertid ha bodd i boligen i minst ett av de siste to årene selv.

Når det gjelder nærstående familie, for eksempel barn, kan du nå leie ut i ubegrenset tid. Dette er praktisk for foreldre som kjøper leilighet for å la barna bo der.

Kortere frister30-dagers-fristen for prøving eller godkjenning av ny andelseier reduseres til 20 dager. Det innføres også 20 dagers frist til å gjøre bruk av forkjøpsretten og 5 dagers frist til forkjøpsrettsavklaring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer