Ny miljøTV fra Sony

Slår seg av når du ikke ser på.

Sonys miljøvennlige flatTVer ble vist frem på CES-messen i Las Vegas i januar. Foto: Øyvind Paulsen
Sonys miljøvennlige flatTVer ble vist frem på CES-messen i Las Vegas i januar. Foto: Øyvind Paulsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sony slår et slag for miljøet, og på CES-messen i Las Vegas tidligere denne måneden viste de frem sin nye miljøvennlige serie Sony Bravia VE5.

Les flere nyheter fra CES-messen på dingz.no

Det som gjør disse TVene unike, er at de har en rekke strømsparende funksjoner, blant annet at den kan kjenne igjen når alle TV-tittende sofagriser har forlatt rommet, og TVene skifter da til standby-modus.

En liten sensor bak skjermen overvåker rommet, og skrur av bildet når det ikke lenger er noen i rommet. Når du kommer tilbake, med lørdagspizza, potetgull eller strikketøyet, slår TVen seg automatisk på igjen.

LCD TVene kommer i 40-tommer, 46-tommer og 52-tommer. TVene har også en strømsparende HCFL-lampe, som skal kutte strømforbruket med nesten 40 prosent i forhold til Sonys andre LCD TVer.

Alt om hjemmekino på DinSide

TVene har i tillegg en såkalt nullwatts standby-funksjon. Ifølge Sony betyr det at TVen ikke trekker noe strøm når den er på standby, eller er skrudd av - noe som gjelder de fleste andre LCD TVer.

Det er selvfølgelig en hake. Og den er at det ikke er planlagt å ta inn miljøTVene til Norge i den nærmeste fremtid. VE5-serien er kun myntet på USA, men Sony vil komme til å lansere en tilsvarende modell i Europa om ikke lenge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer