Ny norsk verdensrekord!

I helgen ble verdens lengste sofa bygget i hjertet av norsk møbelindustri.

Publisert
Sist oppdatert

Verdens lengste sofa er ikke lenger dansk.

Lørdag 7. juni bygget lokale krefter en rekordlang sofa midt i Sykkylven sentrum. Sofaen, som fikk navnet Basic, målte 61,52 meter, mer enn ti meter lenger enn da danske BoConcept satt verdensrekord i fjor høst.

Se verdens nest lengste sofa her

- Dette er resultat av ekte sunnmørsk dugnadsånd, sier Steinar Myrseth, markedssjef i Formfin som produserte rekordsofaen.

– For å få til 61 meter med sofa var vi avhengige av brei støtte i det lokale møbelmiljøet og det fikk vi.

Fra transport til produksjon og montering; lokale krefter har stilt opp gratis for å markere at møbelindustrien i Sykkylven feirer hundre år, anført av møbelbedriftene Brunstad, Ekornes, Formfin Møbler, Hjellegjerde, Velledalen Møbler, Rajo, Møbeltre og Sandella.

- Vi har ei lang møbelhistorie bak oss med mange høydepunkt. Prosjektet med rekordsofaen viser at vi her snakker om en vital 100-åring med ambisjoner om å holde seg i tetsjiktet i mange år ennå, sier Steinar Myrseth.

- Tar noen denne rekorden fra oss, skal vi gå sammen om å ta den tilbake. Denne rekorden hører hjemme i Sykkylven, understreker han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer