Ny robotstøvsuger fra LG

Hom-Bot Square skal gjøre en god jobb i husets hjørner.

Lengre børster og mer kantet form er LGs våpen Foto: Produsenten
Lengre børster og mer kantet form er LGs våpen Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Robotstøvsugerne har blitt langt bedre siden de begynte å komme på markedet i 2007, og de beste av dem gjør i dag hverdagen enklere for stadig flere nordmenn.

Les også: Vår favoritt-robotstøvsuger så langt!

Det å komme ordentlig til i hjørnene har imidlertid ikke vært deres sterkeste side, og det er altså det LG nå skryter av å ha gjort noe med.

Hjørnemesteren

Hom-Bot Square har planer om å suge til seg også det støvet som samler seg innerst i kroken. Foto: Produsenten
Hom-Bot Square har planer om å suge til seg også det støvet som samler seg innerst i kroken. Foto: Produsenten Vis mer


For siden de færreste har runde rom hjemme, har LG prioritert to ting som egentlig er ganske selvsagte. Det mest opplagte er formen som også gjenspeiles i navnet – «Hom-Bot Square». Der konkurrentenes alternativer stort sett er helt runde, er LGs nye modell mer kantet.

For å øke rekkevidden har de også økt lengden på de to børstene, som altså skal dra hybelkaninene inn i støvsugerens arbeidsområde.

To kameraer og flere sensorer

Til å kartlegge rommet har LG utstyrt støvsugeren med to kameraer som scanner gulv, tak og vegger, slik at støvsugeren jobber mest mulig logisk. Samtidig plotter sensorene inn hindringer og hjørner, slik at støvsugeren både skal kræsje minst mulig, og ikke minst angripe hjørnene i riktig vinkel.

Se også iRoombas nye iRobots-serie, med en sensor som skal snuse seg frem til støv og skitt.

LG skryter også av lavt støynivå (60 dBA oppgitt), og påstår at dette er en robotstøvsuger som kan jobbe selv mens du prater i telefonen. Hvorvidt den påstanden holder vann må vi naturlig nok komme tilbake til i en eventuell test, men sammenlignet med jetmotor-støyen fra vår Neato er det i hvert fall et skritt i riktig retning.

Robotstøvsugeren vises i disse dager fram på årets CES-messe i Las Vegas, pris og lanseringsdato i Norge er foreløpig ikke kjent.

Trykk her for alle nyhetene fra årets CES-messe!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer