Ny snegleart truer norske hager

Ny, hagetruende snegleart oppdaget flere steder i Norge.

TRUER NORSKE HAGER: Flekkbåndsneglen (Cornu aspersum) hører ikke naturlig hjemme i Norge, men er nå oppdaget flere steder i landet. Den kan gjøre stor skade på hager og landbruk. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
TRUER NORSKE HAGER: Flekkbåndsneglen (Cornu aspersum) hører ikke naturlig hjemme i Norge, men er nå oppdaget flere steder i landet. Den kan gjøre stor skade på hager og landbruk. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du allerede et problem med at brunsnegler ødelegger hagen din?

Nå har det kommet en ny snegleart til Norge som kan gjøre store ødeleggelser i hagen din:

Flekkbåndsneglen er den nye snegle-arten som Vitenskapskomiteen for mat og miljø mest frykter at skal etablere seg i Norge. Nå er den oppdaget flere steder.

Det skriver Bergens Tidende.

- Stor skade på hager og jordbruk

Flekkbåndsneglen er, i likhet med brunsneglen, en «invaderende» art. Det betyr at den kan skade naturlig vegetasjon og ha negativ innvirkning på norske sneglearter.

– Dette er en art vi absolutt ikke vil ha. Dersom flekkbåndsneglen klarer å etablere seg, vil den kunne gjøre stor skade på hager og jordbruk, sier biolog Bjørn Arild Hatteland til avisen. Han er forsker ved Norsk institutt for bioøkonomi og Universitetet i Bergen.

Han forteller at sneglen stammer fra landene rundt Middelhavet, men at den de senere årene har spredt seg til nye områder – blant annet Sør-Sverige, der den gjør stor skade.

- Kommet med import av hageplanter

Ifølge Stavanger Aftenblad har sneglen i løpet av kort tid blitt funnet i både Bergen, på Sola, Kvernaland og i Sokndal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.