Ny støvsugerrobot-serie fra iRobot

Støvsugerne som snuser seg frem til skitten.

Støvsugeren i Roombas 600-serie kommer med Dirt detect, en sensor som finner ekstra skitne områder, og sørger for at støvsugeren jobber litt ekstra akkuart der.  Foto: iRobot
Støvsugeren i Roombas 600-serie kommer med Dirt detect, en sensor som finner ekstra skitne områder, og sørger for at støvsugeren jobber litt ekstra akkuart der. Foto: iRobot Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(IFA 2012): iRobot Corp har vært en av pionerene innen robotstøvsugere. Vi har tidligere testet flere av deres Roomba-modeller, blant annet iRobots modeller Roomba 570 og Roomba SE. Disse to modellene har imidlertid måttet se seg forbigått av konkurrentene:

Vår tester ga Samsungs Navibot SR8855 terningkast fem, og Neato XV-15 feide konkurrentene av banen med både mer muskler - og hjerne.

Maurice Leacock viste frem flere nye Roomba-modeller på IFA-messen.  Foto: Elisabeth Dalseg
Maurice Leacock viste frem flere nye Roomba-modeller på IFA-messen. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


På årets IFA-messe viste selskapet frem flere spennende nyheter, blant annet skal 500-serien skiftes ut med en oppgradert variant, 600-serien.

Forbedret børstene

– Vi har brukt mye tid på å forbedre børstene, blant annet skal det bli enklere å fjerne hår fra børstene, og vi har oppgradert mange detaljer, slik at serien er mer solid, sier Maurice Leacock, produktsjef for Roomba til DinSide.

At det blir enklere å bli kvitt hår som samler seg i børstene er de forøvrig ikke alene om. Dette introduserte Electrolux på en av sine modeller tidligere i år.

Lovnadene stopper imidlertid ikke der: Roboten skal ha en innebygget skittsensor, som ved hjelp av akustikk skal kunne snuse seg frem til skitne områder, der den vil bruke mer tid på å gjøre rent. Den har også ulike programmeringsvalg, for eksempel at du kan stille den inn på fast støvsuging på ønskede dager og tidspunkter. Hvor spesifikk du kan være, kommer litt an på hvilken modell du velger.

Det nye er det du ikke ser, under og inni maskinen. Blant annet er børstene formet slik at lange hår ikke skal feste seg, og der det før var to støvkammere du måtte ta ut, er det nå bare ett. Foto: Elisabeth Dalseg
Det nye er det du ikke ser, under og inni maskinen. Blant annet er børstene formet slik at lange hår ikke skal feste seg, og der det før var to støvkammere du måtte ta ut, er det nå bare ett. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


I tillegg lader den seg automatisk opp - og du skal kunne gjerde inn områder du ikke ønsker at støvsugeren skal besøke ved å sette opp "virtuelle vegger". De virtuelle veggene krever imidlertid at du plasserer ut noen små bokser, som med infrarødt lys forteller støvsugeren hvor den ikke kan gå.

Usynlig vegg

Vi har tatt en smugtitt på Roomba 630 på IFA-messen, og i videoen under kan du se hvordan den usynlige virtuelle veggen sørger for at den kun støvsuger på enden av bordet:


Se også vår test av vaskeroboten Scooba

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer