Ny trapp på en helg

Lei av å se på den gamle lakkerte furutrappen?

Fra 80-tallet til 00-tallet på en helg.  Foto: Kristian Owren / Frode Larsen / ifi.no
Fra 80-tallet til 00-tallet på en helg. Foto: Kristian Owren / Frode Larsen / ifi.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom du kaster deg rundt, skal det være mulig å fornye trappen i løpet av et par dager. I samarbeid med MediaPlanet og Ifi har vi gleden av å kunne vise dere hvordan.

Se video nederst i saken

Kort fortalt - slik gjør du:

  1. Rengjør grundig Vask først med rengjøringsmiddel beregnet for bruk før malearbeid. Ikke bruk salmiakk, da den bare løser opp fettet i stedet for å transportere det med vannet. La tørke.
  2. Slip overflaten Slip over med slipepad eller slipepapir i korning 120 til 150, slik at overflaten blir matt. Slip alltid i vedens retning. Avstøv overflaten ved hjelp av en børste eller en støvsuger med møbelmunnstykke.
  3. Kvistlakk Påfør deretter to strøk kvistlakk på all kvist. Dette er viktig selv om trappen er gammel, for man risikerer brune, stygge flekker hvis kvistene begynner å blø.
  4. Grunning Når kvistlakken er tørr kan du påføre grunning. Start med sidene, vanger og gelender før du tar trinnene. Vannløselig akrylgrunning er godt egnet, og tørker fort.
  5. Toppstrøk Det er nå klart for toppstrøk. Legg på rikelig med vanntynnbar maling i samme rekkefølge som grunningen. Påfør malingen i lengderetningen først, før du fordeler i bredderetningen, og avslutter med å etterstryke i lengderetningen igjen. Denne teknikken fordeler malingen jevnt og gir en fin film.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer