Ny type brannslukker tillatt

Slukkesprayen skal brukes til å stanse små branntilløp.

Ny type brannslukker tillatt
Publisert
Sist oppdatert

Fra og med 1. juli ble en ny type brannslukker tillatt i Norge. 110 Slukkeskum, en sprayboks med brannhemmende skum, som er liten og lett, både å håndtere og oppbevare.

– Sprayboksen med slukkeskum er liten og lett og egner seg spesielt for eldre og funksjonshemmede som har problemer med å håndtere tyngre slukkeutstyr, sier Geert Olsen i forebyggende avdeling i Spydeberg og Hobøl Brannvesen, i en pressemelding.

Han har testet den nye slukkesprayen.

Brannvern, verdt hver krone

Supplement, ikke erstatning

Slukkesprayen er ingen erstatning til påbudt slukkeutstyr, men kan være et supplement ved mindre branntilløp, fordi den kan være lett tilgjengelig, og bidra til at småbranner kveles før de rekker å utvikle seg.

– Ved mindre branntilløp vil man kunne begynne slukkingen svært raskt. Mens én bruker sprayen, kan en annen hente pulverapparatet og få varslet brannvesenet. Og forhåpentligvis slipper man å bruke annen håndslukker i det hele tatt, sier han.

Sprayen kan brukes hjemme, på hytta, i bilen eller båten. Den får også plass i sekken på tur i skog og mark.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer