Nye bad er fuktfeller

Lekre bad kan være lekre fuktfeller

Publisert
Sist oppdatert

(NPT): Ekspertene i firmaet Mycoteam har undersøkt 300 bad de siste fem årene. Alle hadde for tynn membran etter forskriftene for våtrom.

Badene er bygget av 25 ulike entreprenører.

Oppussingstrender: Slik vil vi ha det på badet

Nedslående resultat

Resultatet av undersøkelsen var nedslående: Alle badene hadde membran som var mellom 0,15 og 0,4 millimeter, ifølge Hus og Bolig.

- Ingen av dem er i nærheten av å møte kravene, sier Kolbjørn Mohn Jenssen, daglig leder i Mycoteam.

De fleste nye badene i Norge blir bygget med smøremembran, som skal være minst 1 millimeter tjukk for å tilfredsstille kravene i våtromsnormen. Dersom membranen er for tynn, kan vann og damp slippe gjennom og gi fuktskader i vegg og gulv.

Følg med:


Når du skal pusse opp kan det lønne seg å følge godt med på håndverkerne. Ta bilder av prosessen, minst en gang om dagen, så har du bildebevis, i tilfelle tvist, er rådet fra interiørarkitekt Åse Imset.


Vi får håpe det ikke går så langt som da DinSide kåret Norges styggeste bad:

- Når en membran er en tredjedel så tykt som det er påkrevd, kan resultatet bli katastrofalt. De lekre badene kan være lekre fuktfeller, sier Mohn Jenssen.

Oddvar Stensrød i Gjensidige Forsikring er sjokkert over resultatene og mener at det er langt bedre å satse på økt bruk av vinyl på gulv og vegger enn å ta sjansen på å bruke for tynn smøremembran.

- Vinyl er helt klart en mye bedre og sikrere løsning, eventuelt med pålimte fliser. Det er ingen vits i å bruke 250.000 kroner på et flott våtrom dersom membranen ikke er tett, sier Stensrød.Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer