Elbillading i bolig

Nye boliger kan få ladekrav

En forskrift som pålegger dem som skal bygge leiligheter, hus og hytter å tilrettelegge for elbillading, sendes nå på høring. Målet er å få enda flere elbiler.

Nå foreslås det at nye boliger også skal ha opplegg for elbillading. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Nå foreslås det at nye boliger også skal ha opplegg for elbillading. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

– Dette handler om å redusere barrierene for folk når de skal bestemme seg for hva slags bil de skal ha, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H) til NRK.

Mandag sendte Direktoratet for byggkvalitet (Dibk) et forslag på høring der det foreslås et krav om at alle nye hus og leilighetsbygg, samt bygg som skal totalrenoveres og nybygde hytter som har innlagt strøm og parkeringsmuligheter i nærheten, skal bygges ladeklare.

At et bygg er ladeklart, innebærer at det er mulig å installere et ladepunkt for elbil når bolig- eller byggeier måtte ønske det, uten at det er nødvendig å gjøre ytterligere tilpasninger i bygget eller grunnen. Det kan blant annet bety at man ikke skal trenge å grave opp veien for å legge kabelrør under asfalten på et uteområde.

Fordi forslaget innebærer å endre en forskrift og ikke en lov, trenger ikke saken å behandles i Stortinget.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer