Nye drømmehus anno 2008

På jakt etter flunkende nytt ferdighus til tomten din? Da er du kommet til rett sted.

Publisert
Sist oppdatert

Årets huskataloger har mye nytt og moderne å se på - samtidig som det klart fremgår at også den nostalgiske, romantiske og klassiske stilen lever i beste velgående.

Her er årets nyheter fra de norske ferdighus-produsentene.

Bildespesial: Nye ferdighus 2008

Hva er hot - og not?

Prognosesenteret holder i disse dagene på med en oppdatering av hvilke hustyper som nordmenn helst vil ha. Den siste undersøkelsen ble gjort for cirka to år siden.

- Vi har tidligere sett at nordmenn er relativt tradisjonsbundne i sine boligstilspreferanser, og dette gjelder spesielt for eneboliger. Selv om det likevel har vært en viss endring mot det mer moderne, sier partner i Prognosesenteret, Kåre Elnan.

Hvilke forventninger har dere til resultatene av den oppdaterte undersøkelsen?

- Sett i lyset av de to foregående undersøkelsene, så får vi se om tendensen med det litt mer moderne preget fortsetter, sier han.

Elnan gjør det imidlertid klart at det vil være ren spekulasjon å komme med konkrete antakelser før resultatene foreligger.

Bildespesial: Nye ferdighus anno 2008

Hvorfor ferdighus?

Skal man tro statistikken, er i alle fall nordmenn glad i ferdighus. Ifølge Kåre Elnan er det omtrent 80 prosent som tar utgangspunkt i et ferdighus når de skal bygge ny enebolig, og "bare" 20 prosent som kjøper et "rent" arkitekttegnet produkt. Det er imidlertid ikke uvanlig at man får tegnet et ferdighus litt om. (Og for god ordens skyld: Ferdighus betyr ikke dårlig byggeskikk, de er ofte artiktekttegnet).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer