Nye DVD-spillere for stua

HIFI: JVC og Sony lanserer nå nye DVD-spillere, også for deg som ikke vasser i penger. Prisene ligger under 2.500 kroner, og den ene er progressiv, mens den andre frister med flere innganger for minnekort.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

For deg med digitalt stillbilde eller videokamere vil nok JVC-modellen friste mest, da den også leser ulike typer minnekort. Filmentusiastene med store TVer eller projektorer vil kanskje heller prioritere fordelene de får med progressiv scan på Sony-modellen. Uansett valg, prisene er det lite å si på.

JVC XV-NP1

Nye DVD-spillere for stua


Har en veiledende pris på 2.495 kroner, og i tillegg til at den leser alle platene på markedet er nok JVCens største konkurransefortrinn at den har direkte montering og utlesing av data lagret på minnekort. I følge pressemeldingen tar den minnekort av typen SD, MMC/Multimedia Card, Memory Stick, Smart Media, og Compact Flash.

Etter at du har satt inn minnekortet vil spilleren laste, lese og avspille direkte stillbilder, levende bilder og de audioprogrammene som er lagret på kortet. Det skulle gi deg en gyllen mulighet til å skremme alle gjestene med bilder og lyd fra årets ferietur.

For å gjøre det mer brukervennlig skal det komme opp Windows-liknende verktøylinjer øverst på TV-skjermen, med alternativer oppført i rullegardinmenyer for enkel peking og klikking.

Sony: PAL-progressiv DVD-spiller

DVP-NS730P
DVP-NS730P Vis mer

Inntil nå har det vært helt vanlig å betale fra 5.000 kroner og oppover for progressive DVD-spillere. Men nå kan også økonomi-entusiasten slå til. Sonys billigste modell, DVP-NS730P, får en veiledende utsalgspris på 2.200 kroner.Storebrødrene, DVP-NS999ES og DVP-NS930V QS, ligger på henholdsvis 13.000, og 5.000 kroner. Men da takler i tillegg spillerne super audio CD-plater.

- Dette representerer neste generasjon hjemmekinoopplevelser, sier produktsjef Ansgar Raastad i Sony Norge. Fordelen med progressive spillere er at de dobler antall linjer til skjermen, noe som gir langt høyere oppløsning på kapable displayer.

Fordelen er med andre størst for deg som har storskjermer i hjemmekinosystemet ditt med progressiv input, sier Raastad. Det kan for eksempel være WEGA flatskjerm-TVer, eller hjemmeprojektørene VPL-VW12HT og VPL-HS10.

Trykk her for å se bilder av spillerne

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer