Nye Electrolux Assistent

Electrolux' populære kjøkkenmaskin Assistent har dessverre blitt ny.

Kjenner du den igjen? Vi har testet Electrolux' nye Assistent (midten) mot 70-tallsversjonen (til venstre) og den ikke helt ulike KitchenAid (til høyre).  Foto: Elisabeth Dalseg
Kjenner du den igjen? Vi har testet Electrolux' nye Assistent (midten) mot 70-tallsversjonen (til venstre) og den ikke helt ulike KitchenAid (til høyre). Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du i markedet for en ny kjøkkenmaskin, er sjansen stor for at valget står mellom muskuløse Kenwood eller retronostalgiske KitchenAid. Hadde vi stilt samme spørsmål for 40 år siden, ville Kenwood fortsatt vært en sterk kandidat, men utfordreren hadde vært Electrolux' Assistent.

Assistent har vært produsert siden 40-tallet, men har de siste tiårene vært produsert av Ankarsum. Nå har Electrolux tatt tilbake merkenavnet, men ikke modellen, og i høst relanserer Electrolux Assistenten. Den har fått nytt utseende, og det er lett å se hvor de har hentet inspirasjonen. Selskapet har imidlertid forkastet designet - og det som gjorde Assistenten spesiell -, nemlig den roterende bollen.

Misforstå oss rett. Det er ingen dårlig maskin Electrolux lanserer, men den nye versjonen vil heller aldri være førstevalget vårt. Den kom rett og slett til kort mot både vår gamle Assistent, og mot nye KitchenAid.

Hvilken kjøkkenmaskin bør du velge? SIFO har testet syv maskiner, inkludert Assistent ORIGINAL

Slik testet vi:

Vi har gitt Assistenten de samme utfordringene vi pleier: Vi har pisket eggehviter og vanlig eggedosis, vi har rørt sammen smørkrem, og eltet både brød- og pepperkakedeig. Vi har også brukt den generelt i det daglige, til blant annet kjøttbolledeig og sukkerbrød.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer