Nye pantelapper

Pantelappene blir digitale. Dersom butikkene vil.

SNART KAN DU SLIPPE DENNE: Digitale pantelapper kan komme i norske butikker i løpet av året, som en del av butikkenes egne apper - dersom butikkene vil. Da slipper du å glemme pantelappen når du skal betale. Foto: Kristin Sørdal
SNART KAN DU SLIPPE DENNE: Digitale pantelapper kan komme i norske butikker i løpet av året, som en del av butikkenes egne apper - dersom butikkene vil. Da slipper du å glemme pantelappen når du skal betale. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Du har kanskje også opplevd at du glemmer å levere pantelappen når du kommer til kassa og skal betale - og at du finner en krøllete og uleselig lapp i lomma to dager seinere?

Nå har Tomra, som er de som lager de panteautomatene du ser i norske butikker, laget en løsning for digitale pantelapper.

Dette betyr at du kan slippe å forholde deg til pantelappene i papir - og at du i stedet får pantelappen i digital utgave på mobilen din.

- Fordelen er at du slipper å miste lappen eller glemme den i lomma. Du har den rett på din egen mobil. Og vi sparer papir, så det er et miljøaspekt ved det også, sier Gudbrand Arnesen, produktsjef hos Tomra, og legger til:

- Det er få ting som trenger en papirkvittering i dag, det er jo litt gammeldags.

Kan komme i løpet av året

Arnesen forteller til Dinside at løsningen med digitale pantelapper nylig er vist i forbindelse med et «ekspress»-konsept for den nye panteautomaten som lar kundene pante sekker med pant i stedet for én og én flaske.

Disse nye stor-panteautomatene ble lansert i Norge i november i fjor, men foreløpig finnes de på et begrenset antall steder. Og akkurat for disse maskinene er den digitale løsningen for pantelapper veldig spesiell - som du kan lese lenger ned i artikkelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer