Nye regler for lavinnskuddsboliger

Magnhild Meltveit Kleppa vil sikre kjøpere av lavinnskuddsboliger

Publisert
Sist oppdatert

- Vi gjør nå flere grep for å redusere muligheten for spekulasjon i lavinnskuddsboliger, sier kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa, i en pressemelding fra departementet.

Hun mener det vil sikre tilliten til borettslagsmodellen.

- Vi må blant annet sikre at kjøperne ser den reelle kostnaden ved kjøp av slike boliger. Det vil derfor bli stilt krav til at totalprisen kommer frem i markedsføringen, sier statsråd Meltveit Kleppa.

- Det kommer flere forslag til regelendringer. Det vil bli stilt krav om egenfinansiering, og vi vil utarbeide nye regler for bedre sikringsfond. Med disse endringene mener vi at risikoen for at det dukker opp lignende prosjekter er svært liten, sier Meltveit Kleppa.

Tiltakene følger opp forslag fra et statssekretærutvalg som har gjennomgått problemene med lavinnskuddsboliger, og utarbeidet en tiltaksplan.

Når du kjøper borettslagsleilighet

Det er noen forholdsregler du må ta som kjøper.

 • Som kjøper bør du først og fremst sjekke kvadratmeterprisen på boligen: boligens reelle pris får du ved å slå sammen fellesgjelden og innskuddet.
 • For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

  Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

  Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer