Nye regler ved salg av bolig

Ved årsskiftet kommer det nye regler ved salg av bolig. Målet er å gjøre det enklere for deg på boligjakt.

Nye regler ved boligsalg: Du skal kunne laste ned prospektet rett fra nett, og de nye reglene gjelder også fritidsbolig. Foto: Finn.no/Kristin Sørdal
Nye regler ved boligsalg: Du skal kunne laste ned prospektet rett fra nett, og de nye reglene gjelder også fritidsbolig. Foto: Finn.no/Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra 1. januar 2014 kommer det nye regler for salg av bolig. Det handler om en ny bransjenorm for markedsføring av bolig for salg.

Vi har også i dag en slik norm - men 1. januar kommer altså en ny og endret norm, som skal gjøre boligjakten tryggere og enklere for forukeren.

De viktigste punktene er:

  • Du skal kunne laste prospektet direkte ned fra nettet uten unødvendige omveier
  • Du skal få nøkkelinformasjonen om boligen tidlig i prospektet, og ikke minst:
  • Også fritidsboliger skal nå omfattes av Bransjenormen for markedsføring av bolig. Tidligere falt nemlig markedsføring av fritidsboliger utenfor.

Krav til informasjon på nett

Den «gamle» Bransjenormen for markedsføring av bolig, er fra 2008, og det er Forbrukerombudet sammen med Forbrukerrådet, Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes forening, Norske Boligbyggelags Landsforbund og Advokatforeningens eiendomsmeglergruppe som har utarbeidet den nye bransjenorm.

Tonje Hovde Skjelbostad, fagdirektør i Forbrukerombudet, forteller til DinSide at en av de viktigste endringene er at du skal kunne laste ned prospektet direkte fra nett. Det er mange som gir denne muligheten også i dag, og nettopp derfor er dette et punkt de ikke anser for å være veldig vanskelig å gjennomføre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer