Enova-tilskudd

Nye rekorder for energi- og klimatiltak i norske boliger

Det kommende oljefyringsforbudet, kombinert med solrik sommer og høye strømpriser, har økt interessen for energi- og klimatiltak som Enova støtter.

REKORDMANGE HAR FÅTT KLIMATILSKUDD: I august utbetalte Enova nesten 22,4 millioner kroner for totalt 1.156 tiltak, som er ny månedsrekord. 
En firedel av utbetalingene gjennom tilskuddet går til oljekutt, noe som henger sammen med forbudet mot å fyre med fossil olje, som blir innført fra 1. januar 2020. Foto: Enova
REKORDMANGE HAR FÅTT KLIMATILSKUDD: I august utbetalte Enova nesten 22,4 millioner kroner for totalt 1.156 tiltak, som er ny månedsrekord. En firedel av utbetalingene gjennom tilskuddet går til oljekutt, noe som henger sammen med forbudet mot å fyre med fossil olje, som blir innført fra 1. januar 2020. Foto: Enova Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I august ble det utbetalt nesten 22,4 millioner kroner for totalt 1.156 tiltak. Det er ny månedsrekord, melder Nationen. Den forrige rekorden var fra desember i fjor, da Enova betalte 19,3 millioner for energi- og klimatiltak i norske boliger.

– Vi har aldri mottatt så mange registreringer, og vi har aldri utbetalt så mye i støtte gjennom Enova-tilskuddet som denne høsten, sier markedssjef for bygg og energisystem i Enova, Anna Barnwell.

22,4 millioner kroner til 1.156 tiltak tilsvarer en gjennomsnittsutbetaling på 19.377 kroner per tiltak.

Mest til oljekutt

Det er totalt 16 ulike energi- og klimatiltak som kan utløse utbetaling hvis man registrerer fakturaene hos Enova når tiltakene er gjennomført.

En firedel av utbetalingene gjennom tilskuddet går til oljekutt, noe som henger sammen med forbudet mot å fyre med fossil olje, som blir innført fra 1. januar 2020.

Ifølge Enova kan det være så mange som 90.000 husstander som fremdeles varmer opp boligen med fossilt brensel. De må finne en ny oppvarmingsløsning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer