Nye spilleregler i boligmarkedet

Kjøpe eller selge bolig? Se hva du bør vite.

Få kjøp er så store som når du skal kjøpe bolig, så det er viktig å sette seg ordentlig inn i hvordan markedet fungerer. Foto: Colourbox.com
Få kjøp er så store som når du skal kjøpe bolig, så det er viktig å sette seg ordentlig inn i hvordan markedet fungerer. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Finansdepartementet har gjort endringer i eiendomsmeglingsforskriften om blant annet budgivning, etterutdanning, utenlandsmegling og utleiemegling. Det skriver de i en pressemelding.

Endringen som nok vil få størst betydning for deg som skal kjøpe bolig er endringen i 24-timersregelen. For deg som ikke har kjøpt eller solgt bolig etter at denne ble innført i den nye eiendomsmeglingsloven, går det i hovedtrekk ut på at megler ikke hadde lov til å videreformidle bud med kortere frist enn 24 timer etter siste annonserte visning av avsluttet.

Etter dagens endringer heter det i stedet at megler ikke kan formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Dette er blant annet for å sørge for at budgivere kan få ordnet finansiering, og for å unngå budrunder på kveldstid. Eiendomsmeglerne bifaller denne endringen.

- Dette er det vi er mest fornøyde med, sier Hanne K. Railo, daglig leder i Eiendomsmeglerforetakenes forening (Eff) til DinSide. Eff var positive til dette også i sin høringsuttalelse.

- I forhold til 24-timersregelen gikk vi for å endre denne. Det er mer praktisk for alle parter i forhold til at man unngår budrunder etter arbeidstid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.