Nye varmekilder

Nye alternativer blir stadig mer populære

Publisert
Sist oppdatert

Varme finnes over alt, men ikke alltid der vi ønsker at den skal være. Derfor skjer det hele tiden en utvikling av løsninger for å flytte og lagre varme, slik at vi kan disponere den etter behov.

Mange av teknikkene er i prinsippet gamle, men med moderne teknologi blir de mer effektive, mer økonomiske og enklere å ta i bruk.

De gamle løsningene med å brenne fossil energi eller transportere annet brennbart materiale i store mengder over lange avstander blir stadig mindre populære. Dette skyldes både ny viten om resursbruk og økende priser.

Det er i første rekke ved nybygg at nye varmeteknikker blir vurdert, siden dette blir den del av totalinvesteringen i boligen. Men også i eksisterende boliger er det mye å hente, avhengig av hvilket system som allerede finnes for intern varmetransport i boligen.

I vårt land er det som kjent store temperaturvariasjoner mellom årstidene, derfor kan kombinasjoner av forskjellige nye varmeteknikker være de beste løsningene. Men alt blir til sist et spørsmål om pris i forhold til nytte sammen med totalverdien av boligen.

Her er en liten oversikt over de mest aktuelle løsningene for individuelle boliger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer