Nytt brutalt våpen mot brunsnegler

Brunsneglene har ikke en sjanse, ta hagen tilbake med sugekraft.

SNEGLESLUKEREN: Du plasserer åpningen over ryggen på sneglen, så forsvinner den inn i røret og oppi posen. Foto: PRODUSENTEN
SNEGLESLUKEREN: Du plasserer åpningen over ryggen på sneglen, så forsvinner den inn i røret og oppi posen. Foto: PRODUSENTEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utallige metoder har blitt pønsket ut de senere årene, for å ta knekken på de ufyselige brunsneglene som har dukket opp og stadig sprer seg innover landet. Nedgravde plastkasser med øl, kattemat og saltfeller, klipperedskap med oppsamlingspose, elektriske gjerder og spesialdesignede stengsler - det er ikke noe å si på fantasien.

LES FLERE TIPS: Ti steg til sneglefri hage

Den siste og mest avanserte oppfinnelsen vi hittil har sett er Snegleslukeren. Den kombinerer effektivitet og renslighet, og skal være svært enkel i bruk.

En slektning av støvsugeren

Vi snakker altså om en maskin, en bærbar sugemaskin med en spesiell poseløsning, kombinert med et biologisk middel i pulverform. Middelet er ikke giftig, men tar knekken på sneglene og gjør samtidig prosessen renslig og behagelig - i den grad utrydding av brunsnegler kan være behagelig.

NB: Disse sneglene bør du IKKE drepe

Maskinen

Du bærer maskinen på ryggen, som en ryggsekk, og den veier cirka syv kilo.

PÅ RYGGEN: Du bærer maskinen på ryggen, som en sekk. Vekten er rundt syv kilo. Foto: PRODUSENTEN
PÅ RYGGEN: Du bærer maskinen på ryggen, som en sekk. Vekten er rundt syv kilo. Foto: PRODUSENTEN Vis mer


Den kjører på oppladbare batterier, som varer i omtrent 30 minutters kontinuerlig drift. Trenger du lenger driftstid kan du bytte batteri og sette det brukte til lading.

Batteri og lader følger med maskinen.

Maskinen har en slange og et rør som rekker ned til bakken, det er ikke noe spesielt munnstykke.

Før du begynner suger du inn litt av spesialpulveret inn i maskinen. Dette absorberer fuktighet og tar livet av sneglene.

BØTTA: Spesialmiddelet dreper sneglene og gjør fangsten enklere å håndtere. Foto: PRODUSENTEN
BØTTA: Spesialmiddelet dreper sneglene og gjør fangsten enklere å håndtere. Foto: PRODUSENTEN Vis mer


Så er det bare å ta Snegleslukeren på ryggen og gå ut i hagen og starte maskinen. Når du ser en snegle plasserer du åpningen på røret over ryggen på sneglen, og den suges kjapt opp og ender i spesialposen i maskinen.

Når du har samlet opp dagens fangst (posen kan ta opptil 300 snegler) avslutter du med å suge inn en håndfull spesialpulver, stoppe maskinen, sette den fra deg og åpne beholderen. Så tar du ut posen og kaster den i søpla.

Oppfinneren anbefaler at man legger spesialposen i en vanlig plastpose fra butikken, for å unngå eventuelt søl i søppeldunken.

POSEN: Spesialposen tar hånd om det ekle innholdet uten søl. Foto: PRODUSENTEN
POSEN: Spesialposen tar hånd om det ekle innholdet uten søl. Foto: PRODUSENTEN Vis mer


Rengjøring av selve sugeslangen og røret gjøres ved å spyle det innvendig med hageslangen. Selve beholderen til spesialposen skal ikke trenge særskilt rengjøring.

Smart eller tungvint? Gjerde mot sneglene

Pris og levering

Snegleslukeren vil bli tilgjengelig fra mai 2015 og kan kjøpes i hagesentre, byggevarehus, jernvarehandelen og på nett.

Den kan allerede bestilles på ludostore.no, og på snegleslukeren.no

Prisen er 2.500 kroner, inkludert lader og Lithiumbatteri, samt 5 spesialposer.

Spesialmiddelet vil koste 249 kroner for en treliters pakke som skal kunne vare en ca en halv sneglesesong. Poser vil koste 199 for fem pakker.

Mer informasjon og video av maskinen i bruk finner du hos snegleslukeren.no

LES MER: Derfor bør du drepe brunsneglene nå

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer