Nytt kjøkken, bad eller varmeanlegg?

Ikke glem å be rørleggeren om DDV-instruks.

Du trenger ikke vente til rørleggerarbeidet er ferdig utført: Be om DDV-instruks når dere gjør en avtale.  Foto: Colourbox.com
Du trenger ikke vente til rørleggerarbeidet er ferdig utført: Be om DDV-instruks når dere gjør en avtale. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når du kjøper bil er dokumentasjon på bilen, en bruksanvisning og et servicehefte en selvfølgelighet. Får du nye VVS-installasjoner, som fort kan koste minst like mye som en bil, er det ikke mange som får dokumentasjon utover eventuelle instruksjonshefter som følger enkeltprodukter.

Dette vil bransjen gjøre noe med.

- Be om DDV-instruks, sier Oddgeir Tobiassen, fagsjef i Norske Rørleggerbedrifters Landsforening VVS (NRL) til DinSide.

Les også: Er håndverkeren godkjent?

Hva er en DDV-instruks?

DDV står for dokumentasjon, drift og vedlikehold, og bransjen tror at det i fremtiden vil være like vanlig å etterspørre en DDV-instruks når man kjøper en bolig, som det er å spørre om en bruktbil har fulgt serviceintervallene. NRL står ikke alene i bresjen for dokumentasjonen, med seg på laget har de produsentenes forening VA- og VVS Produsentene VVP.

Risikoen for skade og slitasje vil være langt mindre med riktig forebygging og vedlikehold, og det vil også øke anleggets levetid. Dette kan du spare mye på! Ikke bare på at det vil gå lenger mellom hver gang du er nødt til å oppgradere, men vannskader står for store deler av innboforsikringssakene. Visste du at det oppstår en vannskade i norske hjem, omtrent hvert tiende minutt?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer