Nytt kjøkken på en ettermiddag

Tre smarte grep som du kan fikse selv.

En utsikt som dette lar seg vanskelig fikse på en ettermiddag, men bytter du ut de hvite kjøkkendørene med mørkt heltre, vil kjøkkenet få et varmere uttrykk - samtidig som det beholder de stramme linjene. Foto: Kvik
En utsikt som dette lar seg vanskelig fikse på en ettermiddag, men bytter du ut de hvite kjøkkendørene med mørkt heltre, vil kjøkkenet få et varmere uttrykk - samtidig som det beholder de stramme linjene. Foto: Kvik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sulten på forandring? Her har vi samlet noen ideer til hvordan du kan fikse kjøkkenet ditt, på en ettermiddag, uten alt for mye søl og klin.

Se oppussingsprosjektene som lønner seg.

Bytt skapdører

Noe av det som synes best på kjøkkenet, er skapdørene. Du kan endre inntrykk helt, ved å bytte dem ut. Synes du tilbudet fra din kjøkkenleverandør er for dårlig, er det verdt å merke seg at det er fullt mulig å mikse og matche fra ulike leverandører. Men gjør grundig fotarbeide først, råder ekspertene.

Det viktigste er å sjekke målene. Underskap er tradisjonelt enklere å fornye, fordi her er det ofte standardmål, mens overskap kan variere mer i størrelser. Når det gjelder skuffer, er det mulig du også må bytte ut innmaten, da disse varierer mer.

Det er heller ikke nødvendig å bytte ut både underskap og overskap. Det kan kanskje være nok å gi underskapene en ny farge?

Les mer: Få designfronter på Ikea-kjøkkenet

Pynt på fasaden

Blir det for dyrt, eller drastisk, å bytte alle frontene? Hva med å pynte på dem du allerede har? Hos det italienske firmaet Docedi.it fant vi en genial løsning: Selvklebende folie som du kan stryke rett på skapene. Filmen kommer i de fleste størrelser, og dette kan du gjøre selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer