Nytt knep stopper tyvene

Alarmselskap melder om økt etterspørsel etter spesiell detektor.

Alarmen som går når noen kommer inn et sted der ingen har gått ut etter at alarmen ble skrudd på... Foto: colourbox.com
Alarmen som går når noen kommer inn et sted der ingen har gått ut etter at alarmen ble skrudd på... Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommervarme og åpne vinduer henger sammen. Men det gjør også åpne vinduer og innstigningstyverier. Store boliger med skjermede hager blir oftere utsatt for denne typen innbrudd.

- Det er de såkalte innstigningstyverier som synes å stå bak en del av økningen. Innstigning synes å skje i rom som ikke er dekket av innbruddsalarm, for eksempel rom i annen etasje og i soverom, sier Leif Osland fra Finansnæringens hovedorganisasjon.

Slik gjør du boligen ferieklar

Bruker vindu som dør

Og med åpne vinduer også på dagtid, øker sjansen for å få besøk. Tall fra FNH viser at mer enn 60 prosent av alle innbrudd skjer på dagtid, og at vinduer forseres like ofte som dører. I første halvår i år var erstatningsøkningen på hele 26 prosent etter innbrudd i villaer, mens for alle innbrudd ble økningen 21 prosent. Innbruddstyvene har vært særlig aktive i villaområdene, og stadig flere innbrudd skjer mens folk er hjemme, skriver Aftenposten.

Les også: DinSides pristest av alarmselskaper

Ny detektor avslører skurken

Sikkerhetsselskapet G4S melder om økt etterspørsel etter en ny type detektor som kan være effektivt i forhold til innstigningstyverier. Den såkalte gardindetektoren fungerer slik at du fritt kan gå ut og inn av åpne vinduer og verandadører uten at alarmen utløses.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.