Nytt liv til gamle sennep- og ketchupflasker

Tre smarte måter å bruke gamle spruteflasker på.

Med røre på den gamle sennepflasken er det enkelt å lage vafler og pannekaker, også når du ikke har tilgang på mye kjøkkenutstyr. Foto: ELISABETH DALSEG
Med røre på den gamle sennepflasken er det enkelt å lage vafler og pannekaker, også når du ikke har tilgang på mye kjøkkenutstyr. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kaster du gamle sennep- og ketchupflasker når du er ferdige med dem? Tenk deg om to ganger, neste gang. For det er ikke bare sennepsglass som kan brukes om igjen og om igjen.

Her er tre smarte ting du kan bruke de gamle sennep- og ketchupflaskene til. Har du tips til flere bruksområder? Send oss en mail eller del med andre lesere i debatten.

Dosere vaffel- og pannekakerøre

Lei av å tørke av benk og komfyr fordi det alltid blir klin med røre som drypper? Fyller du vaffel- eller pannekakerøren over på en gammel spruteflaske, slipper du unna sølet på benken. Det blir også enklere å styre røren akkurat dit du vil.

Det er også mye enklere å ta med seg røre for steking utendørs eller andre steder det ikke er så mye kjøkkenutstyr tilgjengelig.

Som en bonus kan du bruke spruteflasken til å tegne eller skrive med, om du ikke er blant dem som går i lås når det er mer pynt enn smak på maten. Dette er enklere med pannekaker, fordi vaffeljernet skviser ut formene til det ugjenkjennelige.

Tips: Korps- og fotballforeldre vet sikkert dette, men melkekartonger er også perfekt om du skal ta med deg røre og steke et annet sted. Åpner du dem i toppen er det enkelt å fylle opp, og tuten gjør det tilnærmet sølefritt å ha røren i jernet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer