Nytt panel med klorin

Glem dyre spesialprodukter. Noen ganger finner du like gode løsninger på vaskerommet.

Et lyst tak reflekterer lys i stedet for å trekke det til seg. Se hva vår leser foreslår som behandling. Foto: Ifi.no
Et lyst tak reflekterer lys i stedet for å trekke det til seg. Se hva vår leser foreslår som behandling. Foto: Ifi.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke spurte en av våre lesere oss om råd til å lysne gulnede tregulv, uten å måtte slipe dem ned.

Det finnes ulike produkter for dette på markedet, dem kan du lese mer om her.

I etterkant har vi imidlertid fått tips fra Livar Dubland om en mye rimeligere variant. Han skriver:

For flere år siden skulle jeg behandle panel som hadde gulnet. Jeg fikk råd om å bruke et produkt som het "TREMAX" produsert av firmaet Treol. Glimrende stoff, visstnok, men dyrt. Jeg sjekket innholdsfortegnelsen på flasken og innholdet stemte med lukten. Det var klorin! Jeg kontaktet Treol og spurte om det var andre komponenter i Tremax, men fikk svar tilbake at det var det ikke.

Så i stedet for å kjøpe Tremax til 60 kroner per liter kjøpte jeg klorin til 9 kroner per liter.

Resultatet ble upåklagelig. Vakkert lyst tre.

Jeg gjorde også et forsøk før jeg begynte. Jeg markerte en panelbit i segmenter og behandlet en segment med ett strøk Tremax, et segment med to strøk, ett med ett strøk klorin og et med to strøk klorin. Like ens med trelut.

Det vakreste resultatet kom av to strøk klorin.

For best mulig resultat, kan det være smart å testmale en planke. Her ser du, ovenfra og ned: Faxe Panellut hvit, faxe antikklut hvit, Faxe blekelut 1 og 2. Stor test av blekelut finner du her: www.ifi.no. Foto: Ifi.no
For best mulig resultat, kan det være smart å testmale en planke. Her ser du, ovenfra og ned: Faxe Panellut hvit, faxe antikklut hvit, Faxe blekelut 1 og 2. Stor test av blekelut finner du her: www.ifi.no. Foto: Ifi.no Vis mer


Jeg har anbefalt dette til mange og tilbakemeldingene er unisone. Klorin er det beste og billigste. Og det holder seg vakkert lenge. En venn av meg benyttet det på gammel takpanel i kjelleren, og når kona kom hjem fra langtur, trodde hun at han hadde lagt nytt tak!

Vi takker for godt tips, og legger til en liten advarsel: Klorin er en sterk væske, som kan irritere og skade både hud og øyne. Pass derfor på å bruke passende beskyttelsesutstyr, som gummihansker

Glem heller ikke at Klorin bleker det meste det kommer i kontakt med, så bruk malerklær, og dekk til evt gulv og møbler dersom du også vil prøve deg på å bleke taket ditt.

Les også: Svensk oppvaskmiddel er like godt som husvask.

Har du noen oppussingsspørsmål? Send en mail til bolighjelpen@dinside.no. Vi kan ikke love at alle får hjelp, men vi vil prøve å svare så mange som mulig. Spørsmål og svar vil bli publisert på DinSide Bolig.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer