Nyttige og kule karttjenester

På Gule Siders karttjeneste kan du nå måle både lengder, avstander og areal.

Gule Siders nye distanse- og arealtjenester kan brukes både til nytte og underholdning. Vi fant ut at dette cruiseskipet som lå ved Akershus-kaia i Oslo da bildet ble tatt, er hele 255 meter langt. Foto: gulesider.no
Gule Siders nye distanse- og arealtjenester kan brukes både til nytte og underholdning. Vi fant ut at dette cruiseskipet som lå ved Akershus-kaia i Oslo da bildet ble tatt, er hele 255 meter langt. Foto: gulesider.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For noen uker siden fikk Google stor oppmerksomhet i sammenheng med lanseringen av sin "Street View"-tjeneste på Google Maps. Det som kom litt i skyggen var at Gule Sider nesten samtidig lanserte en tilsvarende tjeneste, kalt - "Gatebilder" - fra Oslo, Trondheim og Bergen.

Det som kom enda mer i skyggen, var at Gule Sider samtidig lanserte flere artige og nyttige tjenester. En av disse er "Mål distanse".

Lengder og avstander

"Mål distanse" lar deg rett og slett beregne lengder og avstander på en svært enkel måte. For eksempel kan du grovmåle hvor langt huset ditt er, eller hvor lang nabogrensen er. Sistnevnte kan for eksempel komme til nytte i sammenheng med bygging av gjerde eller anlegging av hekk.

Du kan også måle avstanden til nærmeste lyktestolpe i sammenheng med bestilling av kabel-TV. Eller måle hvor lang gaten din er. Eller hvor langt det er til hytta i luftlinje.

Nå kan du se boligen din fra luften

Kilde til kunnskap

Den nysgjerrige kan også kose seg med å lete etter for eksempel Bergens lengste bygning, Trondheims lengste rette veistrekning, Ålesunds lengste rette kaianlegg eller avstanden fra Vippetangen til de ulike øyene i Oslofjorden. Du kan også finne ut om Slottet er lengre enn Operaen. Og hvilken avstand som er lengst i luftlinje: Oslo-Bergen eller Oslo-Trondheim. Mulighetene er med andre ord nærmest ubegrensede.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer