OBH Nordica vs Anova sirkulator

Det må ikke koste det hvite ut av øyet å investere i sous-vide-utstyr. Her er utstyret amatørkokkene bør glede seg til.

EKSTREM MATLAGING: Du kan lage mat hvorsomhelst i hvasomhelst, så lenge du har strøm. Her i et stillerom på kontoret. Foto: ELISABETH DALSEG
EKSTREM MATLAGING: Du kan lage mat hvorsomhelst i hvasomhelst, så lenge du har strøm. Her i et stillerom på kontoret. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av de største matlagingstrendene de siste årene har vært å lage maten sous-vide, men utstyret har vært relativt stivt priset.

Heldigvis er det kommet flere litt rimeligere varianter på markedet, og vi har testet to av dem: OBH Nordicas Sous Vide Cooker, og Anova Precision Cooker.

Begge to er av typen sirkulator, det vil si et varmeelement med termostat du har i en gryte eller et kar med vann, med en liten propell som sørger for at vannet sirkulerer slik at alt vannet har lik og jevn temperatur.

LES MER: Sous-vide: Det kokkene ikke vil fortelle deg

Anova Precision Cooker

Denne sirkulatoren er opprinnelig et kickstarterprosjekt, nå i en ny og forbedret versjon, som en av våre lesere støttet. Vi har vært så heldig å få låne prototypen hans.

Den er noe mindre, har litt mindre kapasitet, og veier litt mindre enn Anova One, som vi tidligere har omtalt, men det som skal være den store nyheten er betjeningsmulighetene. Ikke minst at du skal kunne kontrollere sirkulatoren med en app: man skal programmere inn råvarer og ønsket resultat, for eksempel entrecote, medium-rare, og så vil du få beskjed når den er ferdig. Eventuelt når det er en time igjen, slik at du kan legge i grønnsaker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer