Boligkjøp

Obos-nyhet skal få flere inn på boligmarkedet

Nå kan du kjøpe bolig sammen med Obos.

MEDINVESTOR: Obos vil gå inn som medinvestor med de som ikke har råd til å kjøpe bolig alene. Les mer i saken under. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix.
MEDINVESTOR: Obos vil gå inn som medinvestor med de som ikke har råd til å kjøpe bolig alene. Les mer i saken under. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges største boligbyggelag og -forvalter Obos lanserer et nytt konsept for sine medlemmer der boligkjøpere kan kjøpe minst halvparten av boligen i starten, og senere, hvis det passer lommeboka og livssituasjonen, kan de kjøpe seg gradvis opp, og til slutt eie hele boligen selv.

De kaller det Obos Deleie.

I første omgang vil ordningen tilbys medlemmer tre steder i Oslo: Det er satt av til sammen 15 leiligheter i boligprosjektene Vollebekk, Lillebergtunet og Røakollen.

Planen er å utvide tilbudet i takt med etterspørselen, opplyses det i en pressemelding.

- Vil ikke vente på det offentlige

Ifølge konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos, har stadig flere av medlemmene deres ikke mulighet til å bli eier av den boligen de trenger, til tross for at de er i full jobb med vanlig inntekt.

- Derfor ønsker vi å være innovative og gjøre noe med denne utfordringen selv, uten å vente på at det offentlige skal komme med løsninger eller subsidier, sier Siraj.

Obos Deleie er en alternativ måte å kjøpe bolig. Modellen innebærer at du kjøper minst halve leiligheten, mens resten leies av Obos. Dette gjør at langt flere enn i dag får mulighet til å komme seg inn på boligmarkedet, ifølge medlemsorganisasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer