Pris på bolig

OBOS-prisene ned 1,7 prosent i desember

Men, for hele 2018 var det en prisvekst på 6,5 prosent.

HØY KVADRATMETERPRIS: Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for brukte OBOS-boliger i Oslo-området var 59.674 kroner i desember, drøyt 6.800 kroner mer enn for landet sett under ett. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix.
HØY KVADRATMETERPRIS: Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for brukte OBOS-boliger i Oslo-området var 59.674 kroner i desember, drøyt 6.800 kroner mer enn for landet sett under ett. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Fjorårets prisøkning ses på som en korrigering av utviklingen i 2017, da prisfallet var 11,8 prosent.

- Det er et noe usikkert marked, men våre anslag tilsier at boligprisene vil øke også i år, men med store variasjoner fra måned til måned. Når vi går ut av 2019 tror vi boligmarkedet i Oslo-området vil ende på en prisvekst på rundt 4 prosent, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Onsdag meldte OBOS om en prisnedgang på 1,7 prosent i desember 2018, mens hele året sett under ett, viser en prisvekst på 6,5 prosent.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for brukte OBOS-boliger i Oslo-området var 59.674 kroner i desember, drøyt 6.800 kroner mer enn for landet sett under ett.

Normalt omsettes rundt 30 prosent av OBOS-boligene ved at medlemmene benytter seg av forkjøpsretten. I 2017 var andelen 20,9 prosent, mens den steg til 22,6 prosent i fjor. Et godt utvalg av boliger på markedet vurderes som en viktig årsak til at forkjøpsretten ikke brukes like hyppig som normalt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer