Boligpriser

OBOS-prisene økte igjen

Kvadratmeterprisen på boliger tilknyttet OBOS i Oslo-området steg med 0,3 prosent fra oktober til november. Det skjer etter to måneder med prisnedgang.

BOLIGPRISENE ØKTE: Kvadratmeterprisen på boliger tilknyttet OBOS i Oslo-området steg med 0,3 prosent fra oktober til november. Det skjer etter to måneder med prisnedgang. Foto: NTB scanpix
BOLIGPRISENE ØKTE: Kvadratmeterprisen på boliger tilknyttet OBOS i Oslo-området steg med 0,3 prosent fra oktober til november. Det skjer etter to måneder med prisnedgang. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

I november i år var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen 60.715 kroner. Prisen er 4,1 prosent høyere enn i november 2017.

− Prisveksten denne måneden kan synes liten, men viktig å huske at november historisk sett er en måned hvor prisene vanligvis faller. Gode tider for næringslivet og lav arbeidsledighet betyr mer for boligprisene enn varslede renteøkninger, i hvert fall på kort sikt, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

For landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger 53.128 kroner i november. Dette er 0,1 prosent lavere enn i oktober, men 3,1 prosent høyere enn i november 2017.

Eiendom Norge: - Spennende å se om vi får en normal utvikling

Onsdag 5. desember presenterer Eiendom Norge sin boligprisstatistikk for november.

Denne statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer