Obos-prisene opp ni prosent i Oslo

Raskt opp etter nedgang i desember.

ØKER: Fra desember til januar økte prisene på Obos-leiligheter med ni prosent i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
ØKER: Fra desember til januar økte prisene på Obos-leiligheter med ni prosent i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sammenlignet med januar 2019, har prisene på Obos-leiligheter økt med 5,9 prosent på ett år. I januar var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for Obos-boliger i hovedstadsområdet 65.259 kroner.

På tampen av fjoråret viste tallene en overraskende høy nedgang på hele 5,6 prosent i desember. Det har januar korrigert for og vel så det, med en prisøkning på hele ni prosent i Oslo kontra måneden før, og 8,2 prosent på landsbasis.

På landsbasis har prisøkningen vært 4,6 prosent sammenlignet med januar 2019.

Forventer 5 prosent økning

– Vi tror året vil ende med en prisoppgang på rundt fem prosent i Oslo i 2020, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos.

Økningen på ni prosent fra desember til januar er svært høy. I 2011 viste tallene en økning på 6,8 prosent, men gjennomsnittlig har prisøkningen de siste 15 årene ligget på rundt tre prosent i tilsvarende perioder.

Monsvold mener den uvanlig sterke veksten i januar i år er en korreksjon etter det kraftige prisfallet på slutten av fjoråret.

– Nedgangen i desember har sammenheng med at det var en del boliger som hadde ligget lenge til salgs som ble solgt. Samtidig var det relativt få salg i desember, noe som påvirker statistikkgrunnlaget. Vi tror at prisene nå er tilbake på et mer riktig nivå, sier Monsvold.

Stabil rente trekker opp

Obos forventer at boligmarkedet vil være godt balansert i 2020, i likhet med de to foregående årene. De forventer en prisoppgang på 3,5 prosent på landsbasis, og fem prosent i Oslo.

God lønnsvekst og uendret rente er faktorer Monsvold mener trekker prisene opp.

– Samtidig tror vi kombinasjonen av høy gjeld i husholdningene, boliglånsforskriften og opprettelsen av gjeldsregister, vil legge en demper på etterspørselen og prisveksten, poengterer hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer