Tørrfruktmøll

Ødelegger tørrvarene

Vil du unngå skadedyr som tørrfruktmøll i kjøkkenskapet, er et særlig én ting du bør være flink på.

EKKELT: Har skadedyret tørrfruktmøllen infisert kjøkkenskapet ditt, kan det se slik ut i tørrvarene dine. Foto: JSep / Shutterstock / NTB
EKKELT: Har skadedyret tørrfruktmøllen infisert kjøkkenskapet ditt, kan det se slik ut i tørrvarene dine. Foto: JSep / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er det lenge siden du har ryddet i kjøkkenskapet? Da kan det være på tide å ta en sjau.

Lar du poser med frokostblanding, havregryn eller andre tørrvarer stå for lenge, kan du nemlig få ubudne gjester i form av skadedyr.

Et av de mest vanlige skadedyrene i norske kjøkkenskap er tørrfruktmøll.

De voksne møllene gjør ingen skade, men skulle den dukke opp hjemme hos deg, bør du ta grep. Det betyr at det finnes larver i en eller flere matvarer, og disse vil du ikke ha i skuffer og skap.

Altetende

- Det heter tørrfruktmøll fordi larven er veldig glad i tørka frukt, som svisker og aprikos. Men den er også glad i nøtter, korn og melprodukter - ja til og med sjokolade, forklarer skadesjef i Anticimex, Stein Norstein, til DinSide.

Tørrfruktmøllen går for å være blant våre minst kresne skadedyr og kommer seg inn i boliger gjennom matvarer du kjøper i butikken.

Den lever som sagt av en lang rekke plantebaserte tørrvarer som nøtter, mandler, rosiner og andre tørkede frukter og grønnsaker, korn og kornprodukter, kakao, sjokolade, kaffe, tre, krydder, frøvarer og dyrefôr.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.