Dugg

Oi, dette overrasket!

Barberskum kan hjelpe mot dugg på speilet.

BARBERSKUM: I det siste har veldig mange brukt barberskum på baderomsspeilet, og det skal visst funke veldig bra, så vi måtte teste det! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

I det siste har mange oppdaget at hvis man gnir barberskum på speilet vil det ikke dugge i like stor grad. Dette måtte vi selvfølgelig teste!

Vi vasket speilet først så overflaten var ren før vi begynte å gni på barberskummet. Vi smurte på barberskum på bare halve speilet for å vise forskjellen. For dette funker faktisk, i alle fall en liten stund.

Ifølge Alexander Harald Sandtorv, førsteamanuensis i organisk kjemi ved Universitet i Oslo (UIO), er forklaringen at barberskum på en overflate hindrer at vannet setter seg på overflaten etterpå.

- Dugg er bittesmå dråper med vann. Når du tar barberskum på et speil så gjør du det vanskelig for vannet å sette seg der. Det er jo ikke for alltid, men effekten varer en liten stund, sier Sandtorv.

I videoen over viser vi deg resultatet etter at vi testet barberskum-trikset!

Og under finner du et smart duggtriks for bilen vinterstid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer